Novi moleban za podršku braći i sestrama u Crnoj Gori

19. фебруара 2020. 058.ba

ČAJNIČE – Borba traje, borba ne prestaje. Ne smije. Svetinje se ne daju pohlepi i bezumlju. Narod Crne Gore se bori i dalje za istinu, pravdu, vjeru i svetinje.

U Čajniču je održan moleban i litija u januaru. Nikad više naroda nije došlo da bude kao jedan glas podrške braći u Crnoj Gori.

Crkvena pravoslavna opština Čajniče 23.2. organizuje novi moleban za podršku braći i sestrama u Crnoj Gori.

Moleban će početi u 12h u Hramu Uspenja Presvete Bogorodice, domu Čajničke Krasnice. Nakon molebana krenuće litija ka granici sa Crnom Gorom u mjestu Metaljka, nakon čega će se vratiti u Čajniče.

Ovo je prilika da se Čajničani ponovo okupe i pokažu šta nam svima znači Crna Gora i sve njene svetinje. Njene svetinje, ali i naše. Jer danas Crna Gora sutra ko zna. Možda i mi. Ko nam garantuje da Ustavni sud BiH ili neki drugi sutra našu Krasnicu proglasiti državnom imovinom.

Ljudi bez etike, morala i časti lako kopiraju jedni druge. Braneći Crnu Goru, braneći našu braću i sestre, braneći Svetinje mi branimo sebe i svoju budućnost.

Udaraju nam na istoriju i tradiciju. Znaju gdje smo najjači. Ne dozvolimo im to.

Ne damo Crnu Goru. Ne damo svetinje!

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Dragan Kovačević

Iz Čajniča, rođen u Foči 1987, diplomirao u roku novinarstvo na Filozofskom Fakultetu Pale, stekao zvanje diplomirani novinar. Odličan u kreativnom pisanju.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Dragan Kovačević

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.