Obilježavanje dana Čajničke brigade

12. фебруара 2020. 058.ba

ČAJNIČE – U svijetu 14. februar ima neko drugo romantično značenje. Kod nas je uvijek prilika da se malo dohvate sajber ratnici u vječitoj borbi je li Dan zaljubljenih ili Sveti Trifun.

Ljude u Čajniču nije briga za te trivijane stvari. Njima je 14.2. simbol otpora i stradanja. Dan kada su 1993. godine odbili da mirno pođu u noć.

Boračka organizacija kao i prošle godine organizuje obilježavanje i proslavu povodom 14. februara koji je postao i dan Čajničke brigade. U dane 12, 13. i 14. biće obilazak grobnih mjesta poginulih boraca uz odavanje počasti i paljenje svijeća za njihove duše. Centralna proslava održaće se 15.02.2020. sa opijelom poginulim borcima u Hramu Uspenja Presvete Bogorodice, potom polaganjem vijenaca na centralnom spomeniku, nastavak svecanom akademijom u Domu kulture „Filip Višnjić“, poslije čega će se nastaviti druženje uz prigodno posluženje.

Boračka organizacija poziva sve demobilisane borci, ratne vojne invalide, članove porodica poginulih boraca kao i građane da uzmu učešća u obilježavanjui dođu na druženje.

Ovo je prilika da se još jednom podsjetimo svih heroja i žrtava tog strašnog dana i da im odamo poštu. To je jedino što možemo učiniti za njih, za one koji su toliko skupo platili cijenu slobode i mržnje.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Dragan Kovačević

Iz Čajniča, rođen u Foči 1987, diplomirao u roku novinarstvo na Filozofskom Fakultetu Pale, stekao zvanje diplomirani novinar. Odličan u kreativnom pisanju.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Dragan Kovačević

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.