SO Rogatica – Za komunalnu potrošnju 290.000 maraka

29.02.2020.

ROGATICA – Redovna, prva u ovoj godini, sjednica Skupštine opštine Rogatica održana je juče, 28. februara, sa neuobičajeno dugim dnevnim redom u kome je bilo čak 29 tačaka.

Uz ostalo, razmatrala je Informaciju o radu Skupštine opštine u prošloj godini. Obrazlažući informaciju, predsjednik Skupštine Đoko Razdoljac, rekao je da je opštinski parlament održao 11 redovnih i jednu svečanu sjednicu. Provedene su sve aktivnosti predviđene programom rada i značajan broj aktivnost koje nisu bile predviđene programom, a nametnula se kao hitna i aktuelna. U tu svrhu doneseno je 61 odluka, razmatrano i usvojeno 23 informacije, 22 izvještaja, 16 programa i planova, te 60 zaključaka i 4 rješenja.

Od ukupno 19 biranih odbornika, sjednicama je prisustvovalo u prosjeku 17,8, što se smatra visokim i zavidnim stepenom prisustva, naglasio je Razdoljac.

I na ovoj sjednici razmatrano je više drugih aktuelnih pitanja. Tu je i odluka o usvajanju Programa zajedničke komunalne potrošnje za 2020. godinu kojom je predviđeno da se za realizaciju 15 najprioretnijih komunalnih usluga iz budžeta opštine izdvoji 291.000 maraka.

Prioritet je dat čišćenju javnih površina u naselju za što je izdvojeno 88.000 maraka. Za zimsko održavanje lokalnih puteva planirano je da se utroši 60.000, održavanje i uređenje javnih zelenih površina 36.000, održavanje saobraćajnih površina 25.000 i tako do čišćenja i održavanja toka rijeke Rakitnica i u Rogaticu slivnih potoka za što će se utrošđiti 5.000, a 1.000 maraka za dekoracije grada uz praznike i prigodne događaje.

Odbornici su usvojili i Godišnji plan rada upravljača puteva za 2020. godinu, te niz drugih odluka. Među njima su i odluke o ustupanju Domu zdravlja „Dr Zoran Mitrović“ na korišćenje opreme za senzorsku sobe i fizikalnu ambulantu u vrijednosti od 68.000 maraka i opreme za rad logopeda Udruženju za pomoć djeci i omladini sa posebnim potrebama „Rastimo srećno“ u vrijednsoti od 4.577 maraka.

Donesena je i odluka o ustupanju na korišćenje vozila za sakupljanje i odvoz otpada, zbog vlasničke strukture imovine, JKP „Vrela Seljani“ čija vrijednost je 280.800 maraka.

Prema danas donesenoj odluci novi član školskog odbora Osnovne škole „Sveti Sava“, u ime opštine, je Nikola Cerović, diplomirani ekonomista iz Rogatice.

Odbornici su donijeli i više drugih odluka i prihvatili Informacije o stajnju upravnih predmeta u opštinskoj upravi za period 1. januar – 31. decembar 2019, informacju o realizaciji procesa privatizacije državnih stanova i realizaciji procesa registracije etažnih vlasnika sa stanjem 31. decembar 2019.

Razmatrani su i usvojeni jednoglasno, dakle svih prisutnih odbornika i pozcije i opozicije, izvještaji o radu za 2019. Inspektora za hranu i zdravllje, tržnog, poljoprivrednog, saobraćajnog i inspektora rada i komunalne policije.