SRD „Mladica“: Zbog krivolova pokrenut postupak protiv ribara iz Foče

08.02.2020.

Pastrmka

FOČA – Na osnovu anonimne prijave, fotografija i video materijala Sportsko-ribolovno društvo „Mladica“ iz Foče pokrenulo je disciplinski postupak protiv Fočaka sa inicijalima K.M, koji nije član Društva, zbog ulova ribe u vrijeme zabrane ribolova u mjestu prirodnog mrestilišta, za šta su predviđene novčane kazne, kao i mogućnost pokretanja krivične odgovornosti, saopšteno je iz ovog Društva.

Iz Sportsko-ribolovnog društva „Mladica“ upozorili su ribolovce da je ribolov pastrmke zabranjen do početka marta, lipljana do sredine maja, dok je mladicu zabranjeno loviti do početka juna.

-Trajna zakonska zabrana ribolova je na sve vrste živih mamaca. Na rijeci Drini, od ušća Ćehotine do Tabačkog potoka na snazi je i stalna zabrana ribolova, jer je tu prirodno mrestilište riblje populacije- navodi se u saopštenju.

Iz Sportsko-ribolovnog društva „Mladica“ navode da očekuju podršku javnosti kako bi se stalo u kraj neodgovornom ponašanju pojedinaca i najavljuju niz akcija na sprečavanju krivolova u saradnji sa MUP-om Republike Srpske.