U Budnju se ponovo pokrenulo klizište

Radio Foča - 27. фебруара 2020. 058.ba

FOČA – Na području sela Budanj kod Miljevine u blizini kopa Rudnika mrkog uglja prošle noći ponovo se aktiviralo klizište, javila je Radio Foči Dijana Blagojević, čiji brat Dimitrije Filipović i njihovi roditelji žive na tom području.

U Civilnoj zaštiti Radio Foči je rečeno da je mještanin Budnja Dimitrije Filipović prijavio da se klizište aktiviralo, ali da oni bez naloga iz opštine ne mogu izaći na teren.

U opštini je portvđeno da su upoznati sa problemom. Naveli su da je došlo do aktiviranja starog klizišta, te da su mašine Rudnika povučene sa tog dijela.

Nadležne opštinske službe izaći će sutra na teren da prate situaciju, s obzirom da je klizište još aktivno, kažu u opštini.

Načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Mensud Jahić rekao je da je od rukovodstva Rudnika dobio informaciju da pukotina u zemljištu ne ugrožava kuće ni prateće objekte.

Dodao je da je riječ o imanjima za čiju eksproprijaciju se između Rudnika i vlasnika imanja vode sudski postpuci.

Podsjećamo, klizište se na ovom području prvi put aktiviralo u januaru 2017. godine, a zatim i u martu 2018.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.