Vlado Vuković i odbojkaši najbolji u 2019. godini

01.02.2020.

FOČA – Izbor sportiste opštine Foča za 2019. godinu protekao je u apsolutnoj dominaciji Odbojkaškog kluba „Maglić“, koji je proglašen za najbolji sportski kolektiv, a iz njegovih redova su najbolji sportista Vladimir Vuković i najbolji trener Alen Džambić.

Muški tim „Maglića“ u 2019. godini osvojio je titulu prvaka Srpske, čime je izborio povratak u Premijer ligu BiH u kojoj trenutno zauzima visoko četvrto mjesto i na dobrom putu je da se plasira u doigravanje za šampiona države, pa je zasluženo na sportskom tronu Foče zamijenio koleginice iz ženskog pogona, prošlogodišnjeg laureata.

Najbolji među najboljima, srednji bloker Vladimir Vuković, koji je prije dvije godine sa ženskim timom bio i najbolji trener, a dva puta i najbolji odbojkaš, kaže da mu je nagrada za najboljeg sportistu opštine najveće priznanje koje je do sada osvojio.

„Odbojku treniram od petog razreda osnovne škole, kada je pokojni nastavnik Ilija Đurović prepoznao u meni talenat i usmjerio me na ovaj sport. Mladim ljudima savjetujem da izaberu sport koji vole, da redovno treniraju, jer nema boljeg i zdravijeg načina da utroše svoje slobodno vrijeme, a uz veliki trud ni rezultati neće izostati“, rekao je Vuković.

Na svečanosti koja je sinoć održana u Gradskom pozorištu za najperspektivnijeg sportistu izabrani su Luka Miletić iz Teniskog kluba „Foča“ i Matej Tripković iz Kik boks kluba „Igma“.

Nagrada za najboljeg sportskog radnika, posthumno je dodijeljena treneru Fudbalskog kluba „Sutjeska“ Filipu Ikoniću, koji je preminuo prošle godine u 35 . godini, dok je najbolji sportista sa poteškoćama u razvoju Goran Kovačević iz Karate kluba „Ljubišnja“.

Nagradu za sportski podvig godine dobilo je Planinarsko-speleološko društvo „Vučja stopa“ za uspon na najviši vrh Austrije Glosglokner na Alpama, a priznanja su podijeljena i najboljim pojedincima svih 16 sportskih kolektiva u Foči.

Načelnik opštine Foča Radisav Mašić rekao je da je Izbor sportiste godine jedna od najljepših fočanskih manifestacija, te da je prošla godina bila veoma uspješna za fočanske sportiste.

„Odbojkaški klub „Maglić“ je jedini klub u BiH čije se obje selekcije, muška i ženska, takmiče u Premijer ligi BiH,a zapažene rezultate naši sportisti postigli su i na MOSI. Mi se trudimo da podržavamo sport i u budžetu izdvajamo 400 hiljada maraka, skoro četiri odsto budžeta, što nije malo, ali još nije dovoljno“, rekao je Mašić.

On je napomenuo da je opština uredila i adaptirala Omladinski sportski centar „Partizan“, tako da su sportisti pored velike dvorane i stadiona dobili i dvoranu za male sportove, čime su poboljšani uslovi za treniranje i takmičenje.

Izbor sportiste godine zajedno su, u okviru Januarskih svečanosti, organizovali lokalna uprava i Sportski savez opštine.