Zasjedala Skupština opštine

Opština Novo Goražde - 28. фебруара 2020. 058.ba

NOVO GORAŽDE – Na juče održanoj, dvadesettrećoj redovnoj sjednici Skupštine opštine Novo Goražde, odbornici su usvojili Plan utroška sredstava od koncesione naknade za 2020. godinu.

Raspoloživa planirana sredstva u 2020. godini iznose 720.000,00 KM, a sastoje se od očekivanog iznosa koncesione naknade od strane HE Višegrad u periodu od 01.01- 31.12.2020 godine, čija je visina 670.000,00 KM i očekivanog iznosa koncesione naknade od strane MHE Prača za period od 01.01-31.12.2020 godine, čija je visina 50.000 KM.

Saglasno odredbama Zakona o koncesijama, ova sredstva su namjenska i mogu se koristiti samo za izgradnju i rekonstrukciju: primarnih infrastrukturnih objekata (vodovod, kanalizacija, toplovod, lokalni putevi i drugo), novih privrednih kapaciteta koji su u funkciji privrednog razvoja i zapošljavanja i zaštitu životne sredine (ekologija). Neke od značajnijih investicija koje će se u 2020. godini finansirati iz ovih sredstava su Izgradnja kulturno – omladinskog centra, asfaltiranje putnih pravaca u naselju Potkozara, izgradnja pješačke staze u naselju Mašići, proširenje gradskog groblja, modernizacija javne rasvjete…

Za direktora JZU „Dom zdravlja Novo Goražde“ Novo Goražde, a nakon sprovedene konkursne procedure i dobijene saglasnosti resornog ministarstva, na mandatni period od četiri godine je imenovana Tanja Kundačina, doktor medicine i specijalista porodične medicine iz Foče.

Skupština je na danas održanoj sjednici usvojila i godišnji plan sistematske preventivne dezinsekcije i deratizacije na području opštine Novo Goražde za 2020.godinu, program mjera za sprečavanje i suzbijanje, eliminaciju i eradikaciju zaraznih bolesti na području opštine Novo Goražde za 2020.godinu, kao i program mjera sistematske preventivne dezinsekcije i deratizacije.

Na dnevnom redu ove sjednice našao se i Izvještaj o radu Civilne zaštite Novo Goražde za 2019. godinu, koji je takođe većinom glasova odbornika usvojen.

Skupština opštine je danas razmatrala i Informaciju o radu OIK Novo Goražde za 2019. godinu, te se upoznala sa detaljima posljednje održane sjednice Foruma za bezbjednost zajednice i bezbjednost saobraćaja na području opštine Novo Goražde.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.