Obavještenje za građane sa područja opštine Čajniče

11.03.2020.

Povodom pojave korona virusa u Republici Srpskoj, obavještavaju se građani sa područja opštine Čajniče, da izbjegavaju sva javna okupljanja, nepotrebne obilaske i odlaske van područja opštine Čajniče i bespotrebno posjećivanje javnih istitucija. Ukoliko je neophodno da se neki posao uradi u javnim ustanovama prvenstveno je potrebno pokušati taj probljem rješiti putem telefona. Smanjiti odlaske porodičnim ljekarima na najmanji mogući nivo, takođe pokušati eventualne probleme rješavati putem telefona.

U toku sutrašnjeg dana (12.03.2020. godine) biće održan forum bezbjednosti na kojem će biti prisutni epidemiolozi sa državnog nivoa koji će nam dati konkretna uputstva.

O daljem postupanju i preventivnim mjerama radi suzbijanja širenja korona virusa bićete na vrijeme i blagovremeno obavješteni.

Molimo građane opštine Čajniče i da redovno prate sajt opštine i vjesti koje se na njemu objavljuju gdje će moći da dobiju dadatne informacije i uputstva bitna za trenutnu situaciju povodom pojave korona virusa u Republici Srpskoj.

Ove mjere treba shvatiti kao prevenciju širenja bolesti, i bez panike primjeniti u praksi.

Načelnik opštine Čajniče