Osmomartovska priredba: Mališani igrom i pjesmom čestitali Dan žena [FOTO]

06.03.2020.

FOČA – Pjesmama, recitacijama i igrama posvećenim mamama, bakama i tetkama mališani iz Dječijeg vrtića „Čika Jova Zmaj“ čestitali su svim ženama Osmi mart. Na priredbi posvećenoj Danu žena, nazvanoj „Osmomartovska zabava“ fočanski mališani su pokazali da je najbolji poklon koji nekome mogu da daju upravo ljubav i pažnja.

Načinom kojim su mamama njihovi najmiliji prenijeli poruke ljubavi i tako ih obradovali zadovoljna je i Srđana Milanović, majka petogodišnje djevojčice.

-Bilo je fantastično kao i svaki put i zaista su se dobro pripremili svi. Svaka čast i vaspitačicama i djeci- rekla je Milanovićeva.

Kako bi oduševili svoje najdraže i ljubavlju im zahvalili za svu svoju pažnju i svakodnevnu brigu o njima, mališani iz fočanskog vrtića dugo su pripremali koreografije.

– Uvijek nastojimo da djeca uživaju u onome što rade. Mališani su u prethodnom periodu vrijedno i sa puno ljubavi pripremali recitacije, koreografije i pjesme, kako na srpskom tako i na engleskom jeziku. Oni vole da igraju i plešu, tako da im ništa nije teško. Čak su uspjeli da se uklope i oni koji su zbog virusa izostajali- rekla je direktorica Dječijeg vrtića „Čika Jova Zmaj“, Slađana Vladičić.

Sa pozornice Gradskog pozorišta, iz tačke u tačku osmomartovske priredbe, mališani su mamili osmijehe, aplauze i pokoju suzu radosnicu svojih najmilijih.

-Cilj je bio da dirnemo njihova srca, a reakcije i suze u očima majki, baka, tetki i ostalih u publici su potvrdile da smo uspjeli u tome i da su istinski uživali-rekla je Vladičićeva.

Za razliku od prethodnih godina, ovogodišnja osmomartovska priredba Dječijeg vrtića „Čika Jova Zmaj“ podijeljena je na dvije večeri. Na pozornici Gradskog pozorišta, od 18.00 časova, mališani će i večeras pjevati i plesati mamama u čast.