Požar u Rogatici – Izgorjelo potkrovlje porodične kuće

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 10. marta 2020. 058.ba

ROGATICA –Juče, ponedjeljak, 9. Marta, nešto iza 15 časova u naselju Plandište u Rogatici u porodičnoj kući Zorana J. Kosorića izbio je poćar. I pored brze intervencije dvije ekipe sa dvoja navalna kola, uz potrošnju vode od preko pet kubika, vatrogasaca ovdašnje Teritorijalne vatrogasne jedinice potkrovlje kuće je izgorjelo.

Zahvaljujućo okolnosti da je do požara došlo u toku dana, povrijeđenih nije bilo. Ali je zato materijalna šteta velika, reče vlasnik kuće Zoran J. Kosorić, uz napomenu da su mu u ovoj nesreći odmah pritekli u pomoć komšije, prijatelji i rodbina. Došli su i predstavnici opštine, Boračke organizacije, ŠG „Sjemeć“ i nekih drugih privrednih kolektiva koji su ponudili pomoć u saniranju štete.

Na tome se već uveliko radi. Cilj je rekoša radnici koji su danas masovno radili na uklonjanju izgorjelih dijelova krovne konstrukcije i pripremi nove, da se krov što prije sanira i kuća, čija veličina je 10×9 metara, zaštiti od kiše i eventualnog snijega.

Ostali dio štete, uključujući krečenje prostorije koje su bile potpuno opremljene, će se sanirati narednih dana.

Zoran, vlasnik kuće u kojoj živi sa suprugom i dvoje djece, inače automerhaničar po zanimanju, koji je mnogim opravio vozila i pritekao u pomoć, reče da nema riječi kojim bi se zahvalio na već do sada pruženoj moralnoj i materijalnoj pomoći u ovoj njegovoj nesreći.

Uzrok požara još se ispituje, a pretpostavlja se da ga je izazvala struja ili neki od priključenih aparata u kući.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.