Preventivne mjere protiv virus korone u Rogatici

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 12. marta 2020. 058.ba

DISCIPLINA OSNOVA BORBE PROTIV OPAKE BOLESTI

ROGATICA – Borbu sa protiv eventualne pojave korona virusu i njegovog širenju na području opštine, u Rogatici su shvatili kao veliku obavezu. To je bio razlog da je održana i vanredna sjednica Opštinskog Foruma za bezbjednost koji je razmatrao pitanja šta raditi u slučaju njegove pojave.

Tim povodom zaključeno je da se nastavi sa detaljnim upoznavanjem građana sa mjerama koje na tom planu poduzimaju nadležni organi vlasti i javnih domaćih i svjetskih zdravstvenih organizacija koje su, zbog broja oboljelih i umrlih, već od epidemije nivo pojave korona virusa prevele na pandemiju.

Uz to Forum je i sa svoje strane građanima preporučio maksimalnu disciplinu u svakodnevnom ponašanju. Prije svega to je obaveza da ako su bolesni i sa pojavom intenzivnijeg kašlja, povišene tjelesne temperature i slično da ostaju kod kuće i ne idu na posao i ne šalju djecu u vrtić. Osim toga, preporučeno je da se izbjegavaju odlasci na mjesta okupljanja većeg broja ljudi, u goste i na javne skupove, te da maksimalno provode mjere lične i higijene prostora za stanovanje i radnih prostorija.

Kao preventivu u borbi protiv pojave i širenja korona virusa Forum je građanima preporučio i upotrebu zdrave hrane sa povećanim unopsom C vitamina, veću konzumaciju voća i povrća i ostale hrane organske proizvodnje.

Provodeći ove preporuke, menadžment Doma za starija lica „Sunce“ u Rogatici u kome dane trećeg životog doba provode preko 70 štićenika sa područja rogatičke i okolnih opština, odlučio je da „zbog nepovovoljne epidemiološke situacije, sprečavanja i suzbijanja pojave virusa korona, do daljnjeg zabrani posjete korisnicima usluga Doma“.

Inforemacije o zdravlju korisnika davaće se samo putem telefona broj 058/420-610 i 058/420-611 svakog dana od 11 do 12 i od 16 do 17 časova, rekoše u Domu.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.