Sve više donatora za nabavku respiratora Univerzitetskoj bolnici Foča

Radio Foča - 28. марта 2020. 058.ba

FOČA – U Foči se danas nastavlja pranje ulica i dezinfekcija javnih površina, tržnih centara, poslovnih prostora i stambenih zgrada, rečeno je na sjednici opštinskog Štaba za vanredne situacije.

Zamjenik načelnika opštine Zoran Elez rekao je da se povećava broj donatora koji izdvajaju novac za nabavku respiratora za fočansku bolnicu, kao i druge medicinske opreme neophodne ovoj zdravstvenoj ustanovi.

-Imamo veliki odziv, određen broj lica i preduzeća već je donirao značajna sredstva, tako da vrlo brzo očekujemo i nabavku-rekao je Elez.

Na području Foče i dalje nema lica oboljelih od virusa korona, a opada broj osoba koje su u samoizolaciji. Trenutno je 140 lica koja se nalaze u kućnoj izolaciji, a za par dana taj broj biće manji za pedeset.

Na građane je apelovano da ostanu u svojim kućama, da se pridržavaju savjeta ljekara i postupaju po preporukama i odlukama Vlade Republike Srpske i opštinskog Štaba za vanredne situacije.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.