U Foči nema oboljelih pacijenata sa sumnjom na virus korona

10.03.2020.

FOČA – U Univerzitetskoj bolnici Foča za sada nema oboljelih pacijenata sa sumnjom na virus korona, potvrđeno je za Rodio Foču u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Na nedavno održanom sastanku nadležnih službi i ustanova u opštini Foča povodom pojave virusa korona, donesene su mjere i preporuke u smislu prevencije i reagovanja u slučaju pojave ovog virusa.

Građanima Foče preporučeno je da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima su već potvrđeni slučajevi oboljelih od virusa korona i upućen apel da ne podliježu panici i neprovjerenim informacijama.

U Republici Srpskoj nema novih potvrđenih slučajeva zaraze virusom korona , a trenutno su pod zdravstvenim nadzorom 240 lica koja su doputovala iz područja zahvaćenih virusom korona i tri lica pozitivna na ovaj virus, koja su trenutno bez simptoma, saopšteno je danas iz Instituta za javno zdravstvo Srpske.

Iz Instituta napominju da nadzor podrazumijeva zdravstvene preglede i epidemiološko ispitivanje lica koja su bila u kontaktu sa oboljelim, kliconošom ili su boravila u žarištu zarazne bolesti.

Preporuka za građane koji su u posljednjih 14 dana boravili u Italiji, posebno na sjeveru te zemlje, ali i u Kini, Južnoj Koreji i Iranu jeste da se telefonski jave nadležnim domovima zdravlja radi savjeta o daljem postupanju.

Radio Foča