Vandali uništavaju zajedničku imovinu u Rogatici

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 04. marta 2020. 058.ba

ROGATICA – Polovinom prošle godine Opštinska uprava izdvojila je sredstva a radnici JP „Komrad“ pored pješačkih staza desnom i lijevom obalom regulisane Rakitnice od mosta u Plješevici do mosta Zakula u Rogatici (oko dva kilometra) postavili su 17 klupa za odmor šetača. Svaku od klupa pratio je u beton ugrađen nosač sa ukusno modifikovanom u žuto obojenom kantom za prikupljanje otpadaka.

Odmah po realizaciji ovog mini projekta nekome su zasmetale klupe, a pogotovo kante za otpatke i one su se listom našle u vodama Rakitnice. One koje voda nije daleko odnijela, komunalci su izvadili i ponovo vratili na svoje mjesto. Jedna klupa, na lijevoj obali, ostala je bez kante, jer ona nije pronađena.

Na opšte zadovoljstvo brojnih šetača, koji iz ovih ili onih razloga prođu razdaljinu od Sportsko-rekreativnog centra „9. Januar“ do Plješevice i nazad, klupe i kante su zatim mirovale sve do ovih dana, kada su ponovo došle u žižu javnosti.

Ponovo su se povanpirili prošlogodišnji vandali i ovoga puta predmet njihovog, vjerovatno noćnog rada, bili nosači kanti i kante za otpatke, reče direktorka „Komrada“ Danka Krčo. Od ukupno 13 nosača kanti na dijelu šetališta lijevom obalom Rakitnice gledajući iz pravca Plješevice, sa kantama koje su nakon prošlogodišnjeg njihovog bacanja u vodu, šarafima vezane za željezne držače, sedam je potpuno izvaljeno i bačeno u vodu. Naporima komunalaca svi su vraćeni na svoja mjesta, a jedan se ponovo našao u vodi i još se „kupa“ u hladnoj Rakitnici.

Divljanje nad ovom zajedničkom imovinom građana, za koje se smatra da to nisu dječija posla i zbog toga bi bilo zanimljivo doći do odgovora ko to čini i po sloju i po soju i posebno iz kojih motiva.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.