Voda nije za piće zbog zamućenosti

Radio Foča - 05. marta 2020. 058.ba

FOČA – Voda iz gradskog vodovoda nije za piće zbog zamućenja, potvrđeno je RF u preduzeću „Izvor“.

Naveli su da je Institut za javno zdravstvo uzeo uzorke vode za vanrednu kontrolu zdravstvene ispravnosti, čiji se rezultati očekuju.

U preduzeću ističu da preduzimaju sve mjere na otklanjanju zamućenja vode, te da će svakodnevna kontrole zamućenosti vode biti nastavljene sve dok se problem ne riješi.

-U toku dana očekujemo da će se situacija sa zamućenjem stabilizovati-ističu u “Izvoru”.

Pojašnjavaju da je usljed obilnih padavina došlo do zamućenja vode za piće, navodeći da je “u protekla tri dana pala velika količina kiše koja je napunila podzemna jezera, koja su zbog male količine padavina u toku jeseni i zime bila poluprazna.

-Na ovaj način je došlo do spiranja manje količine mulja u izvorište Lučka vrela-navode u preduzeću “Izvor”.

U Regionalnom zavodu za javno zdravstvo u Foči potvrđeno je da će konačni rezultati analize vode biti poznati sutra ili u subotu.

-Kompletne rezultate mikrobiološke analize vode imaćemo u petak ili najkasnije u subotu, a do sada je jedan parametar pokazao da je mutnoća vode iznad dozvoljene granice zbog čega je preporuka da voda nije za piće-rečeno je u Zavodu.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.