Borba protiv virusa korona u Rogatici – Na izolaciji još 23 lica

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 08. aprila 2020. 058.ba

ROGATICA – Opštionski štab za vanredne situacije u Rogatici, predvođen komandantom Miloradom Jagodićem, kao načelnikom opštine, u stalnom je zasjedanju. Pomno se prati epidemiološka situacija na području ove lokalne zajdnice u kojoj na sreću nema registrovan ni jedan pacijent zaražen virusom „kovid 19“, a iz dana u dan se smanjuje broj lica koja su u izolaciji.

Prema podacima iz ovdašnjeg Doma zdravlja „Dr Zoran Mitrović“ na izolaciji je još 23 lica od oko 150 koliko ih je bilo na početku primjene ove preventivne mjere. Među onim koji se još nalaze na izolaciji je i jedan građanin sa područja opštine, koji je prije tri dana doputovao avionom iz Švedske. On i svi ostali na izolaciji su bez ikakvih simptoma na virus korona, reče direktor Doma zdravlja doktor Siniša Milješić.

PENZIONERIMA 1700 ZAŠTITNIH MASKI

U okviru mjera zaštite, posebno penzionera kao najrizičnije grupe građana od virusa korona, Opštinski štab za vanredne situacije uz podršku lokalnih privrednika, uz radnike Doma zdravlja, Policije i drugih javnih ustanova koji su obavezni raditi, obezbijedio je i 1700 zaštitinih maski za ovu populaciju koja na području opštine broji nešto više od 2000.

Maske su dijeljene u za penzionere dozvoljeno kretanje prošlog utorka od 7 do 10 časova. Oni penzioneri koji ih nisu podigli, moći će to uraditi narednog petka i utorka u istom vremenu, kada će se moći slobodnije kretati, reče uz zahvalu Štabu i načelniku opštine Miloradu Jagodiću, predsjednik Udruženja penzionera Tomislav Hršum.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.