Novo u Rogatici – Elektronski bilbord u službi informisanja građna

17.04.2020.

ROGATICA – Iako je u Rogatici na ovaj ili onaj način sve podređeno borbi protiv širenja virusa korona sa rezultatom nula zaraženih, šest u medicinskom karantinu, devet u kućnoj izolaciji i preko 150 lica zdravo zašlih iz izolacije, život se polako odvija i u drugim poljima.

Dokaz za to je i jednostrani elektronski bilbord koji je ovih dana postavljen i putem koga se uz prigodne kraće tekstove emituju fotografije iz života ove opštine.

Reprezentativan bilbord sa ekranom veličine 5×3 metra, čije postavljanje je, nakon provedene tenderske procedure, finansirala Opoštinska uprava. Nalazi se takoreći u centru grada, na raskršću ulice Srpske sloge, kao dijela magistralnog puta Podromanija – Ustiprača, i Serdar Janka Vukotića gledajući iz pravca Kovanja, odnosno Podromanije i predstavlja novinu u informisanju građana, namjenih ili slučajnih prolaznika kroz Rogaticu.

U prvom redu, rekoše u Opštinskoj upravi, radi se o fotografijama taze realizovanih i projekata u toku. Tu su i fotografije iz ostalih oblasti života u opštini, pa su tako došle i aktivnosti oko borbe sa virusom „kovid 19“.

Ovaj potez Opštinske uprave naišao je na opšte odobravanje građana. Svi se slažu da je ovo pun pogodak na planu popravke kvaliteta života građana ali i način da se u turističkom i svakom drugom pogledu predstave potencijali ovog kraja.