Akcija na čišćenju i uređenju Rogatice

12.05.2020.

ČINOVNICI U PRVIM REDOVIMA

ROGATICA – Sa prvim danom nešto većeg popuštanja mjera u borbi sa virusom „kovid 19“ u Rogatici je počela realizacija tradicionalne višednevne akcije čišćenja i uređenmja javnih zelenih i drugih površina. U pitanju su parkovi, ulice, trotoari, trgovi, parking-prostori, dvorišta uz stambeno-poslovne i druge zgrade.

Cilj je da se sakupi i odveze na zvaničnu deponiju u Rudine svo prikupljeno smeće i drugi deponovani materijal. Uz to, potrebno je da se sa javnih površina ukloni iz zime preostali dio ogrijevnog drveta i drugog materijala, havarisana i olstala neupotrebljiva vozila i uklone nelegalno izgrađeni razni pomoćni objekti koji narušavaju izgled sredina u kojim se nalaze, rekla je načelnica Odjeljenja za inspekcijske poslove i poslove Komunalne policje u Opštinskoj upravi Željka Kojić.

U vezi s tim upućen je i poseban javni poziv fizičkim i pravnim licima i svim drugim subjektima da se u cilju stvaranja povoljnijih uslova za život i rad građana uključe u akciju čišćenja i uređenja.

Odazivajući se ovom pozivu, već prvog dana, na akciju su izašli i dali konkretan primjer radnici Opštinske uprave, javnih preduzeća „Komrad“ i „Vrela Seljani“, Dječijeg vrtića „Bambi“, Osnovne škole i Srednjoškolskog centra i drugih javnih ustanova. Umjesto svakodnevnih činovničkih i drugih poslova, uzeli u ruke ašove, lopate, grablje, metle i druge alate i čistili grad od ulaska iz pravca Podromanije do izlaska prema Mesićima i Ustiprači, Seljanima, Kozićima, Lađevinama i drugim dijelovima opštine.

Sakupljeno je više desetina kubnih metara raznog otpadnog materijala, očišćen dobar dio zelenih i drugih javnih površina. Ono što je ostalo biće očišćeno i uređeno narednih dana pod nadzorom inspakcijskih službi i Komunalne policije. Tamo gdje ne bude razumjavanja neće izostati pokrtetanje odgovarajućih postupaka i izricanja kaznenih mjera, rečeno je u Odjeljenju za inspekcijske poslove.