Novo u Rogatici – Puštena u rad gradska fontana

11.05.2020.

ROGATICA – Poštujući mjere za sprečavanjre pojave korona virusa danas, 11. maja, u prisustvu manjeg broja građana i predstavnika Opštinske uprave na skroman način, bez govora i druge pompe, puštena je u rad gradska fontana, prvi javni infrastruktirni objekat ove vrste u istoriji ovog malog mjesta na obalama bistre i brze Rakitnice.

Fontana se nalazi u sklopu objekata na Trgu oslobvodilaca, između stambeno-poslove zgrade broj 5 i Ulice Srpske sloge.

Kako reče načelnik opštine Milorad Jagodić fontana je prečnika 6,5 metara, dok je prečnik uređenog prostora 13 metara. Opremljena je sa 40 mlaznica i isto toliko svjetiljki koje će davati poseban efekat pri pogledu na cijeli kompleks u kome je 11 klupa za sjedenje i odmor, 40 stabala visokog i niskog ukrasnog rastinja i 10 velikih saksija u koje su radnici JP „Komrad“ već posadili oko 300 sadnica raznovrsnog cvijeća koje je otvorilo ovaj prelijepi kutak kojim je oku otvoren ovaj, centralni, dio Rogatice, koja je i inače, zahvaljujući svojim zelenim površinama, važila za lijepo uređeno mjesto.

Fontanu je izgradilo preduzeće „Grizelj group“ iz Sarajeva, a cijeli kompleks koštao je nešto više od 100.000 maraka, koje su obezbijeđene u budžetu opštine.