Podmlađivanje zgrade srednjoškolskog centra u Rogatici

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 30. maja 2020. 058.ba

ROGATICA – Kad se za koji dan okončaju radovi na postavljanju nove termoizolacione fasade na tzv. „staroj“ zgradi Srednjoškolskog centra „27. januar“ u Rogatici, čiji temelji i najveći dio spoljašnje konstrukcije datiraju još iz vremena Austrougarske, okončaće se i trogodišnji projekat na podmlađivanju kompletnog poslovnog objekta ove javne ustanove.

Riječ je, rekla je direktorka Centra Žaklina Lelek, o zamjeni vanjske i unutrašnje stolarije, bojenju i stavljanju novih fasada, popravci oluka i drugih limenih i ostalih vremenom oštećenih dijelova na staroj i novoj zgradi u kojoj se u 20 učionica i kabineta svake godine obrazuje više stotina mladih Rogatičana.

Utrošeno je preko 230.000 maraka iz budžeta opštine, a cilj je da se na jednoj strani obezbijede što povoljniji uslovi za obrazovanje mladih i zaštite ovi objekti od daljeg propadanja na drugoj strani, rekao je načelnik opštine Milorad Jagodić.

Pošto se zgrada Srednjoškolskog centra nalazi u Ulici Srpske sloge, sa njenim podmlađivanjem i stavljanjem nove fasade, okončava se i jedan drugi projekat koji unapređuje kvalitet života u ovom mjestu. Riječ je o stavljanju novih fasada na 22 stambene i stambeno-poslove zgrade duž Ulice Srpske sloge, kao glavne arterije u gradu, od drugog semafora kod bivše robne kuće „Prometa“ do Srednjoškolskog centra čiji su čeoni dijelovi bili na ovoj ulici ili bočni vidljivi prilikom prolaska kroz ovu ulicu.

Za ove namjene, prema odlukama Skupštine opštine, iz opštinskog budžeta izdvojeneo je 130.000 maraka uz dva posto koliko su trebalo da izdvoje zajednice etažnih vlasnika i vlasnici individualnih objekata.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.