Dođe asfalt do Krmčića kod Rogatice

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 24. јуна 2020. 058.ba

ROGATICA – Nakon tri dana priprema trase, danas, 24. juna, su radnici i mehanizacija „Romanijaputeva“ iz Podromanije kod Sokoca, položili asfalt na dionici puta Stara pilana u Rogatici – prigradsko naselje Krmčići u dužini od 588 metara.

Širina asfaltne trake je tri metra uz bankine po jedan metar sa obje strane duž cijele dionice, osim kroz naselja u samoj Rogatici gdje postojeće ograde nisu dozvolile praviti bankine.

Ovim je realizovan prvi dio ugovora koga je, uz posredovanje načelnika opštine Milorada Jagodića, u ime Šumskog gazdinstva „Sjemeć“,kao investitora, ovih dana potpisao v.d. direktora Mladen Lakić i „Romanijaputeva, kao izvođača radova, direkktor Mirko Pandurević.

Drugi dio ugovora odnosi se na proširenje i modernizaciju puta Zaganovići – Matino brdo u dužini od 789 metara na kome će se na dijelu puta koji je već asfaltiran izvršiti proširenje saobraćajne trake, a tamo gdje je trenutno makadam i asfaltiranje, reče tehnički direkktor „Sjemeća“ Milomir Ećimović, koji prati kvalitet izvedenih radova.

Ukupna investicija na oba ova puta je 172.000 maraka.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.