Nastavak akcije „Dojava“: Uhapšena dva Fočaka zbog prevare teške 180.000 evra

Radio Foča - 11. juna 2020. 058.ba

FOČA – Policijski službenici Policijske Uprave Foča, u saradnji sa Upravom kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske, po naredbi Osnovnog suda u Foči, izvršili su pretres na četiri lokacije u Foči i više motornih vozila koja koriste lica inicijala S.S. i R.NJ. iz Foče, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela pranje novca i prevara.

-Materijalna šteta nastala izvršenjem ovih krivičnih djela na štetu dva lica iz inostranstva je oko 180.000 evra-saopšteno je iz PU Foča.

U saopštenju se navodi da su lica inicijala S.S. i R.NJ. lišena slobode, dok će predmeti koji su privremeno oduzeti biti predmet vještačenja i poslužiće kao dokaz u krivičnom postupku.

-Dalji rad na dokumentovanju krivičnih djela je u toku-navodi se u saopštenju.

Radio Foča saznaje da su uhapšena lica, putem kladioničarskih internet prevara, oštetili jedno lice iz Švajcarske za iznos od 120.000 evra, a drugo iz Njemačke za iznos od 60.000 evra.

Hapšenja su nastavak operativne akcija „Dojava“ koja su u Foči prije tri godine započeli Uprava kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske i Policijska uprava Foča, a tokom koje je uhapšeno na desetine lica osumnjičenih za kladioničarske prevare, iznude i pranje novca putem interneta.

U okviru ove akcije PU Foča je, u periodu od 2017.do 2020.godine nadležnim tužilaštvima podnijela više od 200 izvještaja o počinjenim krivičnim djelima prevara i pranje novca protiv par stotina lica koja su putem „kladioničarskih prevara“ oštetila više od hiljadu građana širom regiona i zapadne Evrope, pričinivši im milionsku štetu.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.