Nastavljena modernizacija sportskih terena u Rogatici

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 15. јуна 2020. 058.ba

AKRILNA PODLOGA NA IGRALIŠTU MALIH SPORTOVA

ROGATICA – Nakon što je prošle godine, u cilju poboljšanja uslova za aktivno i rekreativno bavljenje sportom, položena akrilna podloga na košarkaškom i odbojkaškom igralištu u okviru Sportsko-rekreativnog centra „9. januar“, ovih dana u Rogatici se izvode radovi na modernizaciji terena na popularnom igralištu malih sporova koje se nalazi uz dom kulture, skoro u samom centru ovog mjesta,

Radi se o stavljanju aktilne sportske obloge super soft casali (italijanska varijanta) u visokotrajnoj tamnoj i svijetlo plavoj boji na plohi površine 1032 kvadratna mertra, čime će ovaj teren dobiti multifunkcionalni značaj u kome će prioritet imati mali fudbal i basket, reče poznati sportski radnik u Rogatici Dejan Mićević.

Akrilnu podlogu i na ovom objektu finansira Opštinska uprava, uz izdvajanje od 30.000 maraka, postavljaju radnici DOO „Bau Tehnik“ Leader iz Sarajeva, čiji vlasnik i direktor Vehid Adilović reče da se sa ovim Rogatica svrstava u red manjeg broja, pa i znatno većih i bogatijih mjesta koja imaju sportske terene prekrivene akrilnom oblogom koja omogućava protivkliznu zaštitu a time i minimalnu mogućnost povređivanja igrača na terenu, veliku otpornost na vremenske promjene i ne traži dodatno održavanje.

U Opštinskoj upravi rekoše da se i na ovome neće stati. U planu je da se na isti način modernizuje i igralište kod Srednjoškolskog centra „27. januar“ koje najvećim dijelom služi za sportske aktivnosti učenika ove obrazovno-vaspitne ustanove i rekreativce ovog dijela grada posebno za igru malog fudbala i košarke.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.