Osnovna škola „Sveti Sava“ u Rogatici – Lidija Motika učenik generacije [FOTO]

12.06.2020.

ROGATICA – Uz sve predostrožnosti zbog „kovida 19“, maske, okupljanje ispod 50 lica i drugo, u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ u Rogatici, danas je na skromnoj svečanosti, nakon prigodnog govora, posebno o uslovima u kojim se opdvijala nastava većeg dijela drugog polugodišta, direktora Škole Milomira Draganića, podjelom priznanja najboljim učenicima devetih razreda okončana tekuća školska godina. Emilija Kojić, Vladan Balčaković, Jelena Nerić, Vanja Samardžija i Lidija Motika, dobili su nagradu „Vuk Karadžić“.

Lidija Motika uz to je i učenik generacije i njoj je posebnu nagradu uručio načelnik Opštine Milorad Jagodić, koji je u ime Opštinske uprave bio i sponzor ove manifestacije.

Lidija reče da je petice od prvog do devetog razreda stcaala dvenim učenjem u prosjeku dva sata. Posebno su joj “ležale“ prirodne nauke hemija i matematika, a školovanje će nastaviti u gimnaziji ovdašnjeg Srednjoškolskog centra „27. Januar“.

Posebno je bila zanimljivo praćenje nastave na daljinu. U tome su nam puno pomogli naši nastavnici i zbog toga im hvala. Inače, osnovna škola će mi ostati u trajnom sjećanju, a znanje koja sam stekla, nadam se, da će mi biti dobra podloga u nastavku srednjoškolskog školovanja pa i kasnije na fakultetu. Kom i gdje, ima vremena da razmislim, reče ova vrijedna učenica.