Podrška starim i novim pčelarima u Rogatici

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 24. јуна 2020. 058.ba

ROGATICA – U cilju jačanja pčelarstva na području opštine u toku su aktivnosti na provođenju projekta koga provodi ovdašnje Udruženje pčelara „Sat“ uz podršku Međunarodfnog fonda za razvoj poljoprivrede (IFAD) putem Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske i Opštinska uprava u Rogatici.

Kako reče predsjednik rogatičkih pčelara Miloš Nedić u pitanju je petogodinji projekat putem koga će svake godine biti podržano od 15 do 20 pčelara. Vrijednost projektnih aktivnosti u ovoj, 2020., godini je nešto više od 20.000 maraka. IFAD učestvuje sa 11.000, budžet opštine sa nešto oko 1.800 i pčelari korisnici pomoći sa 8.000 maraka.

Po tom osnovu 18 mladih pčelara početnika već je dobilo pet košnica sa rojevima pčela, zaštitnu bluzu, dimilicu, po 30 pogača za prihranu pčela i po 10 kilograma satnih osnova.

Nova pomoć pčelarima po ovom projektu doći će početkom iduće godine i tako redom, naglasio je Nedić.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.