Srednjoškolski centar u Rogatici – Slobodnih još 19 mjesta

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 29. јуна 2020. 058.ba

ROGATICA – Sa 26. junom okončan je prvi upisni rok srednjoškolaca. U Srednjoškolskom centru „27. januar“ u Rogatici i jesu i nisu zadovoljni sa ostvarenim rezultatom upisa u prve razrede.

Direktorica Centra Žaklina Lelek reče da je od planiranog jednog odjeljenje gimnazije opšteg smjera sa 24 učenika, upisano 22. Slično je i u smjeru ekonomija, pravo i trgovina u kojem je za zanimanje ekomnomski tehničar planirano jedno odjeljenje sa 24 učenika, a upisano 22. U istom smjeru, ali za zanimanje poslovno-informatički tehničar od planiranih 24, upisno je 17, ili 7 manje.

Uslovno rečeno, najlošiji upis je u smjeru poljoprivreda i prerada hrane, gdje je za zanimanje agro-turistički tehničar četvrtog stepena planirano jedno odjeljenje sa 24, a upisno 16, ili 8 manje.

U cjelini uzev u ovom upisnom roku od planiranih 96, upisano je 77. Ostalo je slobodnih još 19 mjesta.

Pošto je pete razrede ovdašnje osnovne škole „Sveti Sava“ ove godine završilo 88 učenika, u Centru ih očekuju u drugom upisnom roku koji počinje 6. juna. Pored njih, radi atraktivnosti ponuđenih zanimanja, posebno agro-turističkih tehničar, ovdje očekuju i dolazak učenika iz susjednih opština.

I ove godine prednost pri upisu imali su odlični i drugi učenici sa 60 i više bodova do maksimalno mogućih 70. Za samo dva početna dana u ovom minu upisnom roku sa ovim kriterijumom u gimnaziju upisano je 13 učenika. Maksimalnih 70 bodova imala je učenik genaracije osnovaca Lidija Motika, zatim Vladan Balčaković, Emilija Kojić, Vanja Samardžić i Jelena Nerić. Za zanimanje ekonomski tehničar sa 60 i više bodova od 15 prijavljenih imala je samo Anđela Terzić, za zanimanje poslovno-informatički tehničar od prijavljenih 10 „zlatne“ bodove imali su Kristina Popović, Aleksandar Janković i Mihajlo Milješić, dok za zaniimanje agro-turistički tehničar od prijavljenih tri kandidata, niko nije imao 60 i više bodova, podaci su iz Srednjoškolskog centra.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.