Udruženje veterana proslavilo krsnu slavu u Rogatici

04. јуна 2020. 058.ba

ROGATICA – Udruženje veterana Odbrambeno otadžbinskog rata VRS proslavilo je juče u Rogatici krsnu slavu, Car Konstantin i carica Jelena. Položen je vijenac ispred Spomen-sobe poginulim borcima sa područja opštine Rogatica i održan pomen. U Crkvenom domu obavljen je obred rezanja slavskog kolača, u prisustvu sveštenika Predraga Masala i brojnih gostiju.

Predsjednik Udruženja Risto Jevtić iz Rogatice rekao je da su se okupili da svi zajedno proslave krsnu slavu Udruženja, te su tim povodom posjetili Spomen-sobu i odali počast palim saborcima.

„Tamo gdje su oni pali mi smo nastavili, do konačne slobode i stvaranja Republike Srpske. Danas ako pogledamo objektivno situaciju i činjenice, nažalost, oni kojima smo povjerili to što smo stvorili oni su iskoristili da učine i nas žive borce mrtvima. U ovom društvu se naš glas ne čuje nigdje. Republika Srpska sigurno danas ne izgleda onako kako smo je mi sanjali dajući živote za nju. Osnovali smo ovu organizaciju da pokušamo da vratimo dostojanstvo i čast srpskog borca“ istakao je Jeftić.

Prema njegovim riječima danas borci nemaju nikakva prava. Više prava imaju ptofiteri i dezerteri i oni koji su se krili tokom rata.
On je dodao da je udruženje osnovano prije tri godine i da broji 120 članova, dodajući da njihov broj iz dana u dan raste.

„Udruženje je osnovano zbog vrlo lošeg položaja demobilisanih boraca u Republici Srpskoj i što nismo bili zadovoljni kako su nas dosada neke reprezentativne organizacije predstavljale, te dovele borce u veoma loš položaj“ rekao je Jeftić.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Gordana Tadić

Rođena 14. septembra 1988. godine u Čajniču. Osnovnu i srednju školu završila u Čajniču. Godine 2012. diplomirala na Filozofskom fakultetu na Palama, odsjek Žurnalistika, te stekla zvanje diplomirani novinar.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Gordana Tadić

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.