Virus korona i u Rogatici – Zaražena mlađa muška osoba

21.06.2020.

ROGATICA – Kad se najmanje očekivalo, Rogaticom je kao munja prošla neprijatna vijest. U Domu zdravlja „Dr Zoran Mitrović“ registrovan je jedan slučaj zaraze virusom korona.

Direktor ove zdravstvene ustanove, doktor Siniša Milješić, obavijestio je Opštinski štab za vanredne situacije da je testiranjem utvrđena zaraza kod jedne mlađe muške osobe, rođene 2000. sa stanom u Plješevici kod Rogatice. Ona je odmah, po posebnoj proceduri, upućena na liječenje u Univerzitetsku bolnicu u Foči i prema prvim informacijama pacijent se osjeća dobro.

I pored toga, slijedila je hitna sjednica Opštinskog štaba za vanredne situacije sa zaključkom da se odmah testiraju sve osobe sa kojim je zaraženi bio u kontaktu, a građanima je upućen apel da ne šire paniku, jer je slučaj pod punom kontrlom zdravstvene službe, i da se obavezno pridržavaju propisanih preventivnih mjera koje podrazumijevaju nošenje maski, socijalnu distancu od dva metra i ne okupljanje na jednom mjestu u grupama većim od 50 lica.

Štab je, pod presjedništvom komandanta i načelnika opštine Milorada Jagodića, zabranio i rad ugostiteljskih objekata tipa „noćni klub“, a zaduženo je Odjeljenje za inspekcijske poslove i poslove komunalne policije da strogo kontrolišu provođenje naloženih mjera u borbi sa virusom „kovid 19“.