Četiri slučaja korona virusa u Rudom

Opština Rudo - 10. jula 2020. 058.ba

RUDO – Danas je održan hitan sastanak Opštinskog štaba za vanredne situacije, na kojem je razmatrana trenutna situacija zbog pojave prvih slučajeva zaraženih od virusa korona na prostoru opštine Rudo, ali i zbog obilježavanja predstojećeg praznika Petrovdana.

Od nadležnog Doma zdravlja „Dr Stojana i Ljubica“ dostavljena je informacija da je nakon izvršenog testiranja, kod četiri osobe potvrđeno prisustvo virusa korona.

U skladu sa mjerama koje su propisane i koje se primjenjuju u situaciji kada je identifikovana pojava virusa korona, dvije osobe su hospitalizovane, dvije su poslate na kućno liječenje, a bliski kontakti zaraženih su stavljeni u kućnu izolaciju u trajanju od  14 dana.

Opštinski štab za vanredne situacija apeluje na građane da shvate ozbiljno situaciju i da se pridržavaju propisanih mjera:

  • Obavezno nošenje zaštitne maske u zatvorenom prostoru, uz preporuku da se maska u manjim grupama nosi i na otvorenom;
  • Obavezna dezinfekcija ruku;
  • Da se obavezno održava fizička distanca od najmanje 2 metra u zatvorenom prostoru;
  • Sva javna okupljanja svesti na što manji broj lica (odlazak na kupališta, sportske aktivnosti, vjerski obredi i događaji, izleti i dr. društvena dešavanja)

Opštinski štab apeluje na zajednice etažnih vlasnika, preduzetnike i pravna lica da u skladu sa važećim propisanim mjerama izvrše dezinfekciju prostorija i postave dezinfekcione barijere na ulazu u objekat.

Napominjemo, da su u skladu sa važećim mjerama, preduzetnici i pravna lica u obavezi da poštuju propisano radno vrijeme, da osiguraju poštovanje naloženih mjera u vezi suzbijanja širenja COVID-19, kao i da u objektu ne boravi više lica od broja koji je javno istaknut na ulazu.

Nadležna policijska stanica i inspekcijske službe će pojačano vršiti kontrolu primjene propisanih mjera i sankcionisati one koji iste ne poštuju.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.