Konkurs za najljepši balkon i dvorište u Rogatici

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 10. jula 2020. 058.ba

ROGATICA – Već godinama uz Preobraženje Gospodnje, 19. avgusta, kao Dan i Krsnu slavu opštine, jedna od manifestacija upriliči se i proglašenje najuređenijeg dvorišta i najljepšeg balkona. Prethodi im raspisivanje konkursa i prijave, a izbor naj dvorišta i balkona, vrši zajednička komisija Opštinske Turističke organizacije i Udruženja žena „Rogatica“ u kojoj je obavezno i jedan inženjer hortikulture ili poljoprivrede.

Tako će biti i ove godine. Konkurs je objavila Turistička organizacija i zainteresovani se mogu javiti do 12. avgusta. Nakon toga slijedi obilazak dvorišta i balkona prijavljenih. Rezultati će biti objavljani i vlasnici najljepših će skromno biti novčano nagrađeni na posebno upriličenoj manifestaciji uz Dan i Krsnu slavu opštine Preobraženje Gospodnje.

Potsjećanja radi, prošle godine, najljepši balkon imala je Mira Obrenović iz Ulice Vese Rackovića, a najuređenije dvorište Slobodan Đurović iz Rogatičke brigade u Rogatici, dok je specijalnu nagradu ponijela Suzana Andrić iz sela Kosovo u Mjesnoj zajednici Kozići.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.