U akciji „Dojava“ oduzeto 20.000 KM

02.07.2020.

FOČA – Muškarac čiji su inicijali S.M. iz Foče, koji boravi na području opštine Istočno Novo Sarajevo, uhapšen je zbog osnova sumnje da je počinio krivična djela pranje novca i falsifikovanje isprave, saopšteno je iz fočanske Policijske uprave.

Pripadnici policijskih uprava Foča i Istočno Sarajevo izvršili su pretres u privatnoj kući u Istočnom Novom Sarajevu koju koristi lice S.M. i pronašli oko 20.000 KM, kao i više mobilnih telefona, računara i drugih uređaja i dokumenata za koja se sumnja da su falsifikovana, a koje je lice koristilo prilikom izvršenja krivičnih djela, navodi se u saopštenju.

Pretres je izvršen pod nadzorom nadležnog Okružnog tužilaštva, a po naredbi Osnovnog suda u Foči u okviru šire akcije “Dojava” u kojoj je u proteklih nekoliko godina fočanska policija podnijela izvještaje protiv više lica iz Foče koja se bave kladioničarskim prevarama na internetu.

Pronađeni predmeti su privremeno oduzeti i biće predmet vještačenja s ciljem dokazivanja krivičnih djela za koje će biti podnesen izvještaj.