Virus korona u Rogatici – Zaraženih 29, oporavljeno 14 osoba

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 11. jula 2020. 058.ba

ROGATICA – Sudeći prema najnovijim podacima iz improvizovane „kovid ambulante“ Doma zdravlja „Dr Zoran Mitrović“, u Rogatici se smiruje broj zaraženih od virusa korona. U četvrtak nije registrovan ni jedan služaj, a u petak su prijavljena dva nova i sada ih je ukupno zaraženih 29.

I dok broj zaraženih polako stagnira, broj oporavljenih raste iz dana u dan. Već ih je 14 sa negativnim nalazima, rekao je doktor Siniša Milješić, direktor Doma zdravlja, koji zajedno sa medicinskim tehničarem Vlatkom Vukovićem, nosi najveći dio tereta u borbi sa virusom korona u zdravstvenoj službi opštine.

Doktor Milješić, u ime kuće na čijem je čelu i Opštinskog štaba za vanredne situacije, apeluje na sugrađane da se ne opuštaju. Virus je među nama i najbolji lijek je preventiva, a to će reći pridržavanje propisanih mjera, posebno stalnog nošenja zaštitnih maski, što manjeg okupljanja u zatvorenom prostoru i držanje obavezne fizičke distance od dva pa može i više metara, rekao je on.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.