„Izvor”: Voda nije za piće zbog zamućenosti

Radio Foča - 20. августа 2020. 058.ba

FOČA – Voda iz gradskog vodovoda nije za piće zbog zamućenja, saopšteno je iz preduzeća „Izvor”.

Naveli su da je Institut za javno zdravstvo uzeo uzorke vode za vanrednu kontrolu zdravstvene ispravnosti, čiji se rezultati očekuju.

U preduzeću ističu da preduzimaju sve mjere na otklanjanju trenutnog zamućenja vode, te da će svakodnevne kontrole zamućenosti vode biti nastavljene sve dok se problem ne riješi.

Pojašnjavaju da je usljed obilnih padavina u području izvorišta Lučka vrela došlo do blagog zamućenja vode za piće, navodeći da je u protekla tri dana pala velika količina kiše koja je dovela do spiranja mulja u izvorište.

U Regionalnom zavodu za javno zdravstvo u Foči potvrđeno je da će konačni rezultati analize vode biti poznati tokom vikenda.

-Kompletne rezultate mikrobiološke analize vode imaćemo u subotu ili nedjelju, jer je za potpunu analizu potrebno najmanje 72 časa. Za sada znamo da je voda iz gradskog vodovoda vidno mutna, a kao takva nije ispravna za piće. Kada je voda vidno mutna ne pomaže ni prekuvavanje i građani takvu vodu ne bi smjeli da koriste-rečeno je u Zavodu.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.