Prvi studij medicine na engleskom jeziku u Republici Srpskoj

katera.news - 25. avgusta 2020. 058.ba

Medicinski fakultet u Foči

FOČA – Na Medicinskom fakultetu Foča Univerziteta u Istočnom Sarajevu od akademske 2020/2021. godine počinje izvođenje nastave na engleskom jeziku, saopšteno je iz ove visokoškolske ustanove.

– Ovaj studijski program svakako predstavlja priliku za sticanje visokog obrazovanja po evropskim standardima, kao i iskorak u kvalitetu visokog obrazovanja i napredak kada je u pitanju obrazovanje kadra medicinske struke, budućih ljekara čije će znanje i vještine biti prilagođeni savremenim tokovima – ističu sa Medicinskog fakulteta.

U saopštenju se navodi da Medicinski fakultet Foča na ovaj način pravi značajan iskorak u budućnost – postaje motor razvoja Univerziteta u Istočnom Sarajevu, te izražava nada da će njegov kvalitet biti prepoznat u cijelom regionu.

Konkurs za upis prve generacije otvoren je do 4. septembra, a prijemni ispit biće održan onlajn 7. septembra. Dodatne informacije zainteresovani kandidati mogu pronaći na linku studiesinenglish.mef.ues.rs.ba.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.