U susret lokalnim izborima u Rogatici – Za sada samo dva kandidata

21.08.2020.

ROGATICA – Prema Privremenom biračkom spisku od 6. maja ove godine za predstojeće lokalne izbore u opštini Rogatica registrovano je 9330 birača. Za njihov glas boriće se čak 33 političke stranke. Toliko ih se registrovano kod Centralne izborne komisije (CIK), reče predsjednica Opštinske komisije u ovoj lokalnoj zajednici Dragica Cvijetić.

Uz poznate, velike i male, stranke tu su i neke nove ovdje prvi put registrovane i sa imenima za koje mnogi ovdje nisu ni znali da postoje i kakva je njihova politička orjentacija. To se prije svega odnosi RE-balans, Krug, Novo doba ili NS za koje se sumnja da imaju i jednog člana ili simpatizera od kojih će se tražiti glas u ovoj opštini.

Što se tiče kandidata za načelnika opštine, prijavilo se pet stranaka da će ih imati. SNSD je već za novog načelnika nominovao aktuelnog načelnika Milorada Jagodića. SDS je takođe izašao sa svojim kandidatom. Radi se o Radu Eriću, trenutno zaposlenom u Opštinskoj upravi u Rogatici.

PDP, DNS i Prva Srpske demokratska stranka najavile su mogućnost kandidature „svog“ načelnika, ali ih još nisu objelodanili. Nezvanično se govori da ih neće ni objelodanjivati. Odustaće od predlaganja i podržati nekog od već istaknuta dva kandidata.