Mladost bolja od Glasinca 2011.

03.09.2020.

Zaostala utakmica Druge fudbalske lige u Rogatici

ROGATICA – Zaostala utakmica trećeg kola prvenstva Druge fudballske lige Republike Srpske, grupa istok, i prva na domaćem terenu, između rogatičke Mladosti i Glasinca 2011. iz Sokoca odigrana je juče, 2. septembra, poslije podne u Rogatici.

Pobijedila je Mladost sa minimalnim, ali za rogatičke fudbalere, velikih 1:0, jer je došla poslije više godina posta u odnosu na susjede iz Sokoca.

U ovoj utakmici strijelac jedinog gola Nikola Miličević prošao je pravu sportsku Golgotu od tragičara do junaka utakmice. Već u 12 minutu pružena mu je šansa da iz opravdano dosuđenog penala dovede u voćstvo svoj tim. Sa 11 metara slabo je šutirao i omogućio da svoj gol sačuva golman Glasinca Kristijan Krunić.

A onda slijedila je utakmica u kojoj je tokom većeg dijela prvog poluvremena Mladost bila bolja ekipa i stvorila nekoliko zrelih šansi za postizanje gola. U tom periodu igre i gosti su imali dvije dobre šanse iako su prvi šut prema golu Mladosti upuitili tek u 23 minutu.

Početak i drugog poluvremena pripao je domaćoj ekipi. Kako je susret odmicao Ćaćić, Tošović i ostali igrači Mladosti žurili su da postignu gol. Nije im išlo i sve više su gubili nerve, pa su gosti predvođeni iskusnim Ognjenom Kreštalicom i Neđom Šukom ne samo uspješno branili svoj gol, nego su imali šansu da ga na drugoj strani postignu. Što to nisu uspjeli, velike zasluge pripoadaju golmanu Mladosti Aleksandru Šehovcu koji je odbranio nekoliko šuteva koji se teško brane.

Šlag na tortu domaće ekipe došao je u sudijskom produžetku od 3 minuta. Kad su isticale posljednje sekunde trećeg, zadnjeg, minuta tragičar sa početka utakmice Nikola Miličević postao je junak utakmice. U gužvi pred golom Glasinca najbolje se snašao i sa metar-dva prosto ugurao loptu u mrežu do tada sigurnog golmana Krunića. Bili su to bukvalno posljednji sekundi dosta zanimljivog susreta, u kome su mogla biti sva tri rezultata (pobjeda – neriješeno – poraz) i sudija Mile Bajraktarević iz Ugljevika odsvirao je kraj utakmice bez da se pošlo sa centra. Veselju domaćina nije bilo kraja.

MLADOST (Rogatica) – GLASINAC 2011.
1 : 0 (0:0)

Strijelac: 1:0 Miličević u 90 + 3.
Stadion: Sportsko-rekreativni centar „9. Januar“ u Rogatici
Igrano bez prisustva gledalaca.
Sudija: Mile Bajraktarević (Ugljevik) 7
Žuti kartoni: B. Obradović, J. Rajak, Jovanović, Miličević (Mladost-Rogatica), Rajić, Pajević, Debelnogić, Šuka (Glasinac 2011).
Igrač utakmice: Nikola Miličević (Mladost Rogatica) 7.

MLADOST (Rogatica): Šehovac 7, Rajak 6,5, D. Obradović 6,5, Ćaćić 6,5, Nešković 6,5, B. Obradović 6, Tošović 6,5, Šarenac 6 (od 62 minuta Marijanović 6), Miličević 7, Lukić 6, Nerić 6 (od 51 minuta Jovanović 6). Trener: Dragan Jovanović.

GLASINAC 2011: Krunić 6,5, Pajević 6,5, Deurić 6, Petrović 6 (od 55 minuta Lončarević 5,5), Vitomir 6,5, Debelnogić 6,5, Kreštalica 6,5, Šuka 6,5, Lizdek 6 (od 79 minuta Radović -), Vujičić 6, Rajić 6. Trener: Milan Renovica.

Tekst i foto: Sreten Mitrović