Osnovci u potpuno rekonstruisanoj zgradi škole

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 01. septembra 2020. 058.ba

Uz početak nove školske godine u Rogatici

ROGATICA – Na neuobičajen i potpuno novi način i uz strogu primjenu mjera zaštite od virusa korona, i u Rogatici je danas je počela nova školska godina.

Za 64 prvačića, koliko ih je ove godine dobila Osnovna škola „Sveti Sava“ prijem je organizovan pred zgradom škole u kojoj će se nastava odvijati za 830 učenika svrstanih u 39 odjelnja sa radom u dvije smjene i četiri grupe.

Po tradiciji, prvačiće i njihove roditelje dočekao je direktor Škole Milomir Draganić kraćom besjedom, a zatim ih je u ime Opštinske uprave načelnik opštine Milorad Jagodić i, simbolično, preko učenice Helene Bojović svim prvačićima poželio dobro zdravlje i uspjeh u učenju, uručio knjige na poklon.

Inače, zgrada škole je površine oko 5000 korisnog prostora. Novu školsku godinu dočekala je sa novim limenim krovom na cijeloj zgradi, novim olucima i slivnicima, zamijenjenim mokrim čvorovima, renoviranih 10 učionica, od kojih je u pet zamijenjen kompletan namještaj i sa instalisanom LED rasvjetom u cijelom objektu i školskom dvorištu.

I Srednjoškolski centar „27. januar“ dobio je novih 76 učenika prvih razreda sa novom fasadom na zgradi Centra i nizom drugih inovacija kako bi se što uspješnije nastava odvijala za oko 300 učenika, koliko će ih ove školske godine biti pod krovom ove obrazovno-vaspitne ustanove.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.