Rogatički košarkaši novi prvoligaši Republike Srpske

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 14. septembra 2020. 058.ba

ŽELJA I JAKA VOLJA DONIJELI OBEĆANO

ROGATICA – Nakon što su ubjedljivo okončali takmičenje u grupi Romanija-Hercegovina, pobjedivši Igman iz Istočnog Sarajeva, košarkaški klub „Gacko“ iz Gacka i „Romaniju“ sa Pala, košarkaši košarkaškog kluba „Rogatica“ u doigravanju u okviru Mini lige u Prnjavoru, bili su ponovo najbolji i poslije dvije godine boravka u Drugoj košarkaškoj ligi Srpske, plasirali su se u Prvu ligu.

Na tom putu najnovije žrtve bili su Mladost Buldogs iz Prnjavora, koga su rogatičani pobijedili sa 68:49, i Hanters iz Prijedora sa 76:59.

I pored toga što je uspjeh očekivan, jer su se i igrači i stručni štab kluba na početku posljednjeg prvenstva u Drugoj ligi zavjetovali da će im ona biti zadnja i da će oni preći tamo gdje im je mjesto – u Prvu košarkašku ligu Srpske u kojoj su bili godinama.

Obećano – izvršeno kazuje predsjednik kluba Ljubiša Racković, koji je na ovoj funkciji nešto više od 1,5 godina. Zasluga za to je šireg kruga direktnih i indirektnih učesnika. Na prvom mjestu su igrači koji su rođeni i odrasli u Rogatici, a onda Upravni odbor uz punu podršku Opštinke uprave na čelu sa načelnikom Miloradom Jagodićem i sponzorima od kojih posebno ističem DOO „Mišo Komerc“ i Šumsko gazdinstvo „Sjemeć“ iz Rogatice.

Igrači, predvođeni novim trenerom, bivšim igračem, Gordanom Teševićem i braćom Okiljević – Nemanjom i Stefanom, ispunili su očekivanja. Intenzivnim treninzima i odnosom prema igri na svakoj utakmici bili su cjelina koja je jednom dušom disala i omogućili da smo sve utakmice u grupi i sada u Mini ligi glat dobili. Bilo je zadovoljstvo pratiti ih iz utakmice u utakmicu, naglašava Racković.

Što se tiče uprave kluba i mene na njenom čelu uz punu podršku Opštinske uprave i načelnika Milorada Jagodića, stvorili smo optimalne finansijskih i materijalnih uslova za normalan rad. Mislim da će tako biti i u Prvoj ligi, dodao je predsjednik Racković.

Uz radost što smo se vratili u Prvu ligu, dodaje on, drago mi je i što je košarka sve popularniji sport u Rogatici. Dokaz je preko 100 košarkaša od pionira i omladinaca do juniora i kadeta iz kojih već crpimo nove kadrove za seniorsku ekipu.

Jedan od najboljih među 20-tak košarkaša koji su izborili status prvoligaša je Nemanja Okiljević. On reče da je to ostvareno uz izvanrednu atmosferu u kojoj je uvijek dominirala želja i jaka volja da se pobijedi i dostojno prezentuje klub i naša opština. Ulaskom u Prvu ligu mislim da smo opravdali povjerenje i još više otvorili vrata kluba mladim koje košarka sve više interesuje.

ONI SU IZBORILI STATUS PRVOLIGAŠA

N. Okiljević, Ikanović, Gladanac, Samardžić, Nikolić, Buljugija, Tešević, Balčaković, Pajić, Milidrag, S. Okiljević, Puhalac.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.