Ministri u posjeti Novom Goraždu

Opština Novo Goražde - 15. oktobra 2020. 058.ba

NOVO GORAŽDE – U Novom Goraždu je juče održan sastanak ministra za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenke Golić, ministra za trgovinu i turizam Suzane Gašić, direktora Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Srđana Todorovića, načelnika opštine Višegrad, Mladena Đurevića i načelnice opštine Novo Goražde Mile Petković sa saradnicima, na kome se pričalo o trenutnoj ekonomskoj situaciji u opštini i projektima koji se planiraju ili su započeti u našoj opštini.

Posle prezentacije i upoznavanja ministara o finansijskoj konsolidaciji, započetim i planiranim projektima, kao i o strategiji razvoja opštine Novo Goražde, još jednom je izražena bezrezervna podrška Vlade Republike Srpske izvršnoj vlasti, te je rečeno da će Vlada biti i dalje partner i da će pomoći sve projekte koje naša lokalna zajednica bude planirala, a tiču se razvoja infrastrukture, kulture, a naročito projekte vjerskog i eko-turizama.

Mila Petković je izrazila zahvalnost na svemu što je do sada Vlada Republike Srpske uradila za opštinu Novo Goražde, kao što je sufinansiranje projekta izgradnje fiskulturne sale PŠ JU OŠ „Vuk Karadžić“ u visini od 140.000,00 KM, kao i podršci projektu u izgradnji, „Kulturno-omladinskog centra“, za koji je Vlada Srbije donirala opštini Novo Goražde 100.000,00 EUR, gdje je ukupna vrijednost projekta oko 1.100.000,00 KM. Takođe je razgovarano o načinu na koji će se sprovesti planirani projekat izgradnje Muzeja Srpskog štamparstva u porti crkve Sveti Georgije u Sopotnici, te je naglašeno da je ovo veoma bitan projekat za opštinu Novo Goražde, Vladu Republike Srpske kao i za cjelokupno kulturno-istorijsko naslijeđe Republike Srpske.

Direktor Fonda za zaštitu životne sredine i energetske efikasnosti, Srđan Todorović, je rekao da će opština Novo Goražde dobiti podršku u finansiranju svih projekata koji su kvalitetni i koji povećavaju nivo zaštite životne sredine, unapređuju kvalitet javnih usluga i povećavaju energetsku efikasnost postojećih kapaciteta.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.