Nagrada opštine za uljepšavanje zgrade Osnovne škole u Rogatici

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 22. oktobra 2020. 058.ba

ROGATICA – Opština Rogatica našla se među osam lokalnih zajednica u BiH koje su 2019. godine realizujući Projekat integrisanog lokalnog razvoja (ILDP) iskazale najbolje rezultate planiranja i upravljanja razvojem koga finansijski podržava Vlada Švajcarske preko agencije za razvoj i saradnju (SDC) i Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH i kao nagradu dobila je 85.950 USA dolara uz uslov da ih usmjeri za realizaciju javnih projekata prema vlastitoj strategiji lokalnog razvoja.

Nije bilo teško da se odlučimo gdje i kako ćemo utrošiti ova sredstva, reče načelnik opštine Milorad Jagodić.

Bez mnogo dileme odlučili smo se za sanaciju i izradu nove termo fasade na zgradi i nadstrešnice pred zgradom Osnovne škole „Sveti Sava“. I fasada i nadstrešnica bili su u vrlo lošem stanju, jer na njima nije bilo ozbiljnijih zahvata, a zub vremena činio je svoje, od izgradnje ovog objekta davne 1975. godine koji je izgrađena po tadašnjem projektu 1000 škole u BiH.

Tender za ove radove na i oko zgrade škole biće objavljen ovih dana i uz sredstva koja smo dobili za uspješnu realizaciju projekta integrisanog razvoja, dio potrebnih sredstava izdvojićemo iz budžeta opštine, a očekujemo i pomoć resornog ministarstva u Vladi Republike Srpske, dodao je Jagodić.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.