Najviše vaučera iskorišteno u Višegradskoj banji

06.10.2020.

VIŠEGRAD – U Rehabilitacionom centru „Vilina vlas“ u Višegradu, kompleksu Andrićgrad i hotelu „Višegrad“ do sada je iskorišteno više od 1.300 turističkih vaučera.

Direktor Rehabilitacionog centra „Vilina vlas“ Dušana Bukvić rekla je Srni da je do sada 710 gostiju koristilo turističke vaučere.

Ona je istakla da su vaučeri korišteni za zdravstvene i ugostiteljske usluge i da je ova banja lječilište u kome direktan i indirektan uticaj vode i vazduha pruža izvanredne uslove za sve oblike rehabilitacije i rekreacije.

„Medicinski programi bazirani su na primjeni prirodne ljekovite termomineralne vode sa savremenim postupcima fizikalne medicine i rehabilitacije. Kompleks Višegradske banje čine `Vilina vlas`, Donja Kadijina banja i Gornja Sokolovića banja“, naglasila je Bukvićeva.

Menadžer Andrićgrada Darko Tasić rekao je da je u kompleksu Andrićgrad do sada iskorišteno više od 350 turističkih vaučera.

„U drugoj polovini jula i u toku avgusta u Andrićgradu je boravio veliki broj domaćih gostiju, što je u mnogome uticalo na ovu turističku sezonu od koje se i nije mnogo očekivalo“, naglasio je Tasić.

Tasić je istakao da je popuštanjem mjera i otvaranjem granica u Andrićgradu boravio i određen broj gostiju iz regiona, najviše iz Srbije, dok su ove godine izostale masovnije posjete turista iz inostranstva u odnosu na prethodne godine.

Šef recepcije hotela „Višegrad“ Dijana Rajić rekla je da je u toku ove turističke sezone vladala velika zainteresovanost domaćih gostiju iz cijele Republike Srpske koji su željeli da svoje turističke vaučere iskoriste u Višegradu i da je do sada iskorišteno ukupno 320 vaučera, od čega je 70 rezervisalo putem hotela, a ostatak putem agencija.

„S obzirom na cjelokupnu situaciju vezanu za virus korona, mi smo zadovoljni postignutim u ovoj sezoni. Avgust ove godine po broju posjeta bio je na nivou prošlogodišnjeg, a očekujemo da će i u narednom periodu biti još posjeta“, navela je Rajićeva.

Turistički vaučeri u iznosu od 100 KM mogu se iskoristiti do 15. novembra.