Podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv sedam lica za krivična djela „Pranje novca“, „Prevara“ i „Iznuda“

MUP RS - 02. oktobra 2020. 058.ba

FOČA – Policijski službenici Policijske uprave Foča, 01.10.2020. godine podnijeli su nadležnom tužilaštvu Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv sedam lica iz Foče zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo „Pranje novca“, „Prevara“ i „Iznuda“, kojom prilikom su licu V.P. iz NJemačke pričinili veliku materijalnu štetu.

Naime, lica R.N. i M.P. iz Foče se sumnjiče da su od februara mjeseca 2017. godine do februara 2020. godine u namjeri da za sebe pribave protivpravnu imovinsku korist prikazivali lažne činjenice putem društvenih mreža oštećenom licu o ishodima namještenih sportskih mečeva, te ga na taj način doveli u zabludu, a potom je R.N. istom upućivao prijetnje putem telefona po život i tijelo kao i članovima njegove porodice.

Oštećeno lice je u navedenom periodu na račune prijavljenih lice R.N., M.P., R.NJ., A.S., M.N., Ž.N. i C.G. uplaćivao novac od oko 60.000 Evra, za koji su prijavljeni znali da je pribavljen izvršenjem krivičnog djela čime su počinili krivično djelo „Pranje novca“.

Prijavljena lica su u periodu od 2017. do 2020. godine na štetu više lica prilikom izvršenja krivičnih djela „Prevara“ i „Pranje novca“ pribavili sebi protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 300.000 konvertibilnih maraka.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.