Prvi poraz Mladostu na domaćem terenu

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 19. oktobra 2020. 058.ba

ROGATICA – I pored toga što su na sredini terena pružili solidnu igru fudbaleri rogatičke Mladosti u tekućem prvenstvu Druga fudbalske lige RS, grupa istok, tek u jedanaestom kolu juče prvi put poraženi su i pognute glave napustili svoj teren u kompleksu Sportko-rekreativnog centra „9. Januar“. Sva tri boda zasluženo odnijeli su gostujući igrači iz Srebrenice. Poraz je došao nakon jedne naizgled bezopasne situacije pred golom Mladosti igrači Gubera bolje su se snašli i u 55 minutu postigli jedini gol sa kojim su kući otišli sa tri velika boda.

I na ovoj utakmici pokazalo se da Mladost nema klasičnog centarfora koji zna i može da postigne gol. Igrači iz drugog plana ili šutiraju pored ili preko gola. Pokazao je to Savić u 50 minutu kada mu se ukazala odlična prilika, ali je njegov bekovski šut otišao preko gola. Sličnih prilika bilo je još i sve su otišle u prazno, pored ili preko gola.

Na ovoj uitakmici više se očekivalo i od Srbijnanca u ekipi Gubera Ivana Maksimovića, čiji brat Nikola trenutno uspješno brani boje italijanskog Napolia. Nije se naigrao jer su ga uštopali Nikola Nešković i Bojan Obradović.

MLADOST (R) 0 (0)
GUBER 1 (0)

Strijelac: 0:1 Smajilović u 55 minutu.
Stadion: SRC „9. Januar“ u Rogatiici
Igrano bez prisustva publike.
Sudija: Bojan Pejić (Sokolac) 7,5
Žuti kartoni: Lukić, Tošović, Šarenac (Mladost Rogatica), Omerkić, Alić (Guber).
Igrač utakmice: Aljo Smailović (Guber) 7,5.

MLADOST (Rogatica): Šehovac 6, Savić 7, Nešković 7. B. Obradović 7, Marijanović 6, Lukić 6,5, Tošević 6,5 Šarenac 6,5 (od 79 minuta Duvnjak -), D. Obradović 6, Jovanović 5 (od 56 minuta Miličević 6), Nerić 6,5 (od 79 minua Pavlović -). Trener. Dragan Jovanović

GUBER: Bodiroga 6,5, Ćirković 7, Omerkić 6,5, Alić 6,5, Mitrović 6, Maksimović 6, Smajilović 7, Muminović 6,5, Janjušević 6 (od 70 minuta Osmanović -), Jašarević 6,5, Pavlović 6,5 (od 58 minuta Ilić 6). Trener: Emir Bekrić.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.