SO-e Rogatica – Više para u budžetu

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 19. oktobra 2020. 058.ba

ROGATICA – I pored pandemije virusa „kovid 19“ budžet u opštini Rogatica je stabilan i čak bilježi osjetan rast. Pokazala je to i danas, 19. oktobra, održana sjednica Skupštine opštine na kojoj je poslije javne rasprave o nacrtu usvojena odluka o rebalansu opštinskog kolača i njegovom izvršenju. Stao je na 8,950.000 maraka. To je za 950.000 ili 11,8 posto više u odnosu na plan za 2020. koji je usvojen decembra prošle godine.

Povećanje budžetskih sredstava, rekla je na sjednici načelnik Odjeljenja za finansije Tijana Brkić, zasniva se najvećim dijelom na povlačenju ostatka kreditnih sredstava iz 2019. namijenjenih za realizaciju određenih kapitalnih projekata i doznaku sredstava Vlade Srpske kao pomoć lokalnim zajednicama usljed krize izazvane pandemijom virusa korona.

Na osnovu tako projektovanih prihoda donesena je i odluka o izvršenju budžeta. Najviše sredstava biće utrošeno na tekuće rashode – 6,330.713 maraka. Za nefinansijsku imovinu, odnosno kapitalne investicije, planirano je da se utroši 2,561.432 maraka, za otplatu dugova 12.355. Za ostake izdatke namijenjeno je 36.000 i u budžetskoj rezervi ostalo je skromnih 9.500 maraka.

Pošto je ovo bila posljednja sjednica u ovom sazivu opštinskog parlamenta, neki odbornici posebno iz dijela opozicije, iskoristili da pdrže i male političke govore sa stanovišta stranaka iz kojih dolaze u nadi da će „oni“ pobijediti na predstojećim lokalnim izborima.

A predsjednik SO-e Đoko Razdoljac zahvalio se svim odbornicima, načelniku opštrine i svim ostalim na četverogodišnjoj saradnji koja je uvijek bila u službi građana opštine bez obzira da li ili ne pripadali nekoj od političkih stranaka pripadali.

Zahvalnost je došla i od načelnika opštine Milorada Jagodića koji se, kao jedan od dva potencijalna kandiadta za načelničko mjesto u opštini, nada da će nastaviti aktivnosti koje je započeo i privesti kraju kao stari-novi načelnik opet na dobrobit svih građana.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.