U nastavku akcije „Vektor 1“ slobode lišena tri lica u Čajniču

MUP RS - 12. oktobra 2020. 058.ba

ČAJNIČE – Policijski službenici Odjeljenja za visokotehnološki kriminalitet Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova su po naredbi Osnovnog suda Foča, a uz kordinaciju Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju nastavili realizaciju operativne akcije kodnog naziva “Vektor 1“ u okviru koje su slobode lišili tri lica zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična djela „Prevara“ i „Pranje novca“.

Slobode su lišeni B.S. i M.R. iz Čajniča i M.K. iz Foče, trenutno nastanjen u Čajniču.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda Foča izvršen je pretres kuća i prostorija koje koriste osumnjičena lica i tom prilikom je pronađeno i oduzeto: računar, tablet, više komada različitih mobilnih telefona, SIM kartica, nosača SIM kartica, uplatnice, isplatnice i evidencije koje se mogu dovesti u vezu sa predmetnim krivičnim djelima, kao i automobil marke „Audi A6“, četvorocikl marke „CF Moto TERRALANDER 800“, novac u iznosu od oko 8000 KM (osam hiljada), poluautomatska puška tzv. „papovka“, 8 (osam) komada ručnih bombi, oko 800 (osam stotina) komada bojeve municije raznog kalibra i 3 (tri) štapina.

Nakon izvršene kriminalističke obrade, uz saglasnost postupajućeg tužioca OJT Trebinje, navedena lica su nakon izvršene kriminalističke obrade, puštena na slobodu, dok će protiv njih biti podnesen izvještaj o izvršenim krivičnim djelima nadležnom tužilaštvu.

Kroz realizaciju akcije utvrđeno je da su navedena krivična djela vezana za lažne dojave o namještenim sportskim mečevima.
Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske apeluje na građane da ne vjeruju licima, koja se reklamiraju na društvenim mrežama i internetu uopšte, navodeći da imaju informacije o namještenim rezultatima sportskih mečeva, jer se radi o prevari. Izvršioci ovih krivičnih djela, u obmanjivanju oštećenih, na društvenim mrežama kreiraju profile na kojima postavljaju fotografije o navodnim visokim novčanim iznosima dobijenim putem klađenja.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.