Akcija provjeravanja spremnosti vozila za zimu

25.11.2020.

VIŠEGRAD – Auto–moto društvo „Višegrad“, u saradnji sa saobraćajnom policijom, Auto – moto savezom Republike Srpske, Ministarstvom saobraćaja i veza i Agencijom za bezbjednost saobraćaja Srpske, organizovalo je danas akciju provjeravanja spremnosti vozila za zimske uslove.

Predstavnik Auto – moto saveza Republike Srpske Predrag Likokur rekao je da je cilj ove akcije da se vozačima ukaže na određene neispravnosti, kako bi što kvalitetnije tehnički pripremili vozila za zimu.

„Na terenu pregledamo ispravnost svjetlosnih signalnih uređaja, kočione i rashladne tečnosti, dubinu gazećeg sloja pneumatika, te ukazujemo vozačima na punjenje akumulatora i na određene neispravnosti koje je neophodno ukloniti. Takođe, dijelimo i edukativne brošure gdje je opisan način vožnje i priprema vozila za zimske uslove“, istakao je Likokur.

On je dodao da je najviše nedostataka na vozilima prisutno na svjetlosno – signalnim uređajima, kao i kod provjere kočionog ulja i rashladne tečnosti.

Sekretar Auto – moto društva „Višegrad“ Radovan Lipovac rekao je da je zabilježen veliki odziv vozača za ovu akciju, koji nakon iste neće podlijegati represivnim mjerama.

„Sugerišemo vozačima da što bolje pripreme svoja vozila za zimske uslove i otklone nedostatke. Na sva četiri točka na vozilima su neophodne zimske gume i lanci za snijeg, a za teretna vozila potrebni su lanci i vreće sa pijeskom minimalne težine 25 kilograma“, naveo je Lipovac.

Salko Ibišević iz Višegrada pohvalio je današnju akciju, te ocijenio da su one važne za sve učesnike u saobraćaju radi njihove bezbjednosti.