Čajničani na koljenima

14.11.2020.

ROGATICA – U 15. zadnjem, kolu jesenjeg dijela prvenstva u Drugoj fudbalskoj ligi Republike Srpske, grupa istok, danas, 14. novembra, u Rogatici snage su odmjerili domaća Mladost i Stakorina iz Čajniča. Lakše nego što se očekivalo pobijedila je ekipa domaćina sa ubjedljivih 3:0, poluvijeme 2:0.

Da li zbog toga što nisu imali svoj dan ili što su došli bez trenera i bez i jednog rezervnog igrača, ali Čajničani ni čemu se nisu pokazali. Sama činjenica da tokom svih 90 minuta ni jednom nisu ozbiljnije ugrozili gol domaćina, najbolje govori kako su na ovoj utakmici igrali.

Nisu ni Rogatičani mnogo bolje igrali. Ali, zato su znalački iskoristili slabosti gostijuće ekipe i zasluženo pobijedili. Dali su tri lijepa gola, a po šansama, rezultat je mogao biti i znatno ubjedljiviji u njihovu korist i na taj način popravili odnos datih i primljenih golova.

Pošto je ovo bila zadnja utakmica jesenjeg dijela prvenstva, ekipa Mladosti ne može se baš pohvaliti jesenjim učinkom. Sa 17 bodova, ili bod više nego na polovini prošlogodsišneg prvenstva, ostali su u donjem dijelu prvenstvene tabele. To je lošije nego što se plniralo i očekivalo.

Zato, na proljeće, moraće se više zapeti da bi se sačuvao drugoligaški status. Kao i ove jeseni, nadati se, da materijalni uslovi neće na to uticati. Sve je na stručnom štabu i igračima.

MLADOST (Rogatica) 3 (2)
STAKORINA 0 (0)

Strijelci: 1:0 Lukić u 20, 2:0 Nerić u 41, 3:0 Marijanović u 78 minutu.
Stadion: SRC „9. Januar“ u Rogatici
Igrano bez prisustva gledalaca
Sudina: Milan Popović (Istočno Sarajevo) 7
Žuti kartoni: Nešković, B. Obradović, Lukić (Mladost Rogatica).
Igrač utakmice: Bojan Lukić (Mladost Rogatica) 7.5

MLADOST (Rogatica): Šehovac -, Ćaćić 7, Nešković 7, B. Obradović 6,5 (od 82 minuta Nikolić -), Savić 6 (od 46 minuta Marijanović 6,5), Lukić 7,5, Miličević 6.5, Šarenac 6,5, D. Obradović 6,5 (od 82 minuta J. Rajak -), Jovanović 6,5 (od 84 minuta Karlić -), Nerić 7. Trener: Dragan Jovanović.

STAKORINA: Nešković 6, Kajevuć 6, Milovanović 6, Katana 6, Pjević 6, Milović 6,5, Bjelogrlić 6, Gigović 5,5, Spajić 6,5, Simović 6, Perišić 6. Trener: Miroslav Furtula.

Tekst i foto: Sreten Mitrović