Opština Rudo je omeđena desnom obalom Uvca, Lima i Drine – Na izborima otišlo totalno u „levo“

28.11.2020.

RUDO – Na Romanijsko-drinskoj regiji, treći mandat na poziciji načelnika, zadržali su Milovan Bjelica u Sokocu i Goran Karadžić u Čajniču, a drugi mandat u Višegradu, Rogatici i Novom Goraždu, obnovili su načelnici iz SNSD. Foča je opet, od 2012. godine, tada u koaliciji sa SDS na poziciju načelnika kandidovala Radisava Mašića SNSD, koji je pobedio i 2016. godine, gurnuvši u sunovrat SDS, a sada je opet od Mašića, „štafetnu poziciju“ preuzeo njegov partijski kolega Milan Vukadinović.

Poziciju načelnika je jedino u Rudom, nakon osmogodišnje vladavine, što kao Radikal, što kao član PDP, izgubio Rato Rajak.

Novi načelnik u Rudom će biti penzionisani oficir Srbije Dragomir Bogdanović (SNSD), koji već 16 godina penzionerske dane provodi u ruđanskim Mokronozima, koji graniče sa Pribojem.

Uz oficirsku penziju od preko 100.000 dinara, naslediće platu od blizu 4.000 maraka. Plaćenijeg penzionera od njega, neće biti u BiH.

Iako se nalazi na desnoj obali reka Uvac, Lim i Drina, nakon minulih izbora, partije „levice“ u Rudom su osvije više od 3.000 glasova, a „desni“ SDS, PDP i SRS “Vojislav Šešelj“ su ostali ispod 1.000 glasova, pa će od ukupno 17 odbornički mesta, u sali zauzeti samo tri klupe.