Podržano 15 žena iz Rudog

04.11.2020.

RUDO – U petak 30. oktobra, 15 žena iz Rudog potpisalo je ugovor sa Centrom za odgovornu demokratiju COD Luna i sa organizacijom Ker Balkan (CARE Balkan), za podršku koja je obezbjeđena kroz javni poziv za dodjelu grant sredstava podrške marginalizovanim grupama žena sa teritorije opštine Rudo.

Zahvaljujući organizaciji Ker Balkan (CARE Balkan) i COD Luna, kroz projekat „Sveobuhvatan odgovor na Kovid u opštini Rudo“, nakon sprovedenog javnog poziva biće osigurana donacija u vidu opreme (muzilice, motokopačice, mašine za šivenje, šporet, mašina za veš i pelene za odrasle), građevinski materijala i hrana za krave i ovce, u okvirnom iznosu od 14.000 KM.

Oprema će biti isporučena do kraja mjeseca i doprinjeće olakšanju poslova kojima se dobitnice bave.

Takođe kroz isti projekat COD Luna je u mjesecu oktobru, organizovala podelu 100 higijenskih paketa ženama iz socijalno ugroženih kategorija sa područija opštine Rudo. Paket sadrži higijenska i zaštitna sredstava protiv COVIDa 19.

Distribucija paketa pomoći se nastavlja i u mjesecu novembru.

Rudo je jedna od 10 opština u kojima Projekat „Sveobuhvatan odgovor na Kovid” sprovodi Ker Balkan (CARE Balkan) u saradnji s organizacijama civilnog društva, a koji finansijski podržava Ministarstvo vanjskih poslova Republike Češke.