Samoborska ukrašena omiljenim dječijim junacima

Radio Foča - 27. новембра 2020. 058.ba

FOČA – Dvorište u fočanskom naselju Stepe Stepanovića, odnosno u Samoborskoj, kako se nekada zvalo, ukrašeno je omiljenim dječijim likovima iz crtanih filmova, a u okviru uređenja koje su zajedno finansirali opština i stanari.

Ulica Stepe Stepanovića poznata je po velikim muralima čuvenih ličnosti iz srpske istorije, koje je oslikao akademski slikar Vladimir Milanović iz tog naselja.

Vojvoda Stepa, Gavrilo Princip, mitropolit Amfilohije i ostale ličnosti oslikane na zidovima zgrada dobili su, na radost mališana, vesele drugare- Duška Dugouška, štrumpfove, Toma i Džerija, Miki Mausa, Popaja, Sunđer Boba…

Junake iz crtanih filmova Milanović je, po nalogu lokalne uprave, oslikao na zidu koji su u dvorištu nedavno izgradili stanari, da bi odvojili prostor u koji se istresa šljaka iz kotlovnice, a uz crtaće na asfaltnoj podlozi nacrtao je poligon za igru i „školicu“, kao i slova azbuke.

Nakon što su stanari izgradili zid, opština je asfaltirala dvorište i postavila gumenu podlogu na mjestima gdje se nalaze rekviziti za igru djece, a sada ga je i ukrasila, dok je fočanska omladina postavila sprave za vježbanje, pa se može reći da je uređenje dvorišta u Samoborskoj lijep primjer saradnje i zajedničkog poduhvata stanara, mladih i lokalne uprave.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.